Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Mleveno Meso»Pečena Bundeva»Bundeva punjena telećim mlevenim mesom

Bundeva punjena telećim mlevenim mesom

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
638802k159
Bundeva punjena telećim mlevenim mesom
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 4
02/11/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Punjena bundeva - razume se da po svaku cenu treba da je probate"

Potrebni sastojci

  • teleće mleveno meso - 1 kg
  • pirinač - 1/3 ili cela šolja (kako više volite)
  • paprike - 4 - 5 komada, crvene
  • bundeva - 1 komad, mala violina, da se lakše prepolovi
  • luk - 1 velika glavica
  • peršun - 1/2 vezice
  • celer - 1 tanak struk celera
  • pasta od paradajza - 1 kašičica
  • paradajz - 1/3 šolje, mleveni iz tegle
  • bujon - 1 šolja, pileći ili voda
  • maslinovo ulje - 2 kašike ili ulje
  • čubar - 1/2 kašičice
  • kumin
  • so
  • aleva paprika
  • biber
  • kari - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo blanširamo paprike. U šerpu stavljamo vodu sa malo sirćeta da provri, čim provri, stavljamo očišćene paprike na 3-4 minuta i vadimo ih.

Sečemo luk na sitno i dinstamo ga sa maslinovim uljem i malo vode. Čim ostane na masnoći stavljamo začine, osim čubra i soli, da puste aromu.

Dodajemo nasečen struk celera, dinstamo 2-3 minuta, dodajemo paradajz, pastu od paradajza, mleveno meso i nakon 5 minuta kada je isprženo, dodajemo pirinač i bujan, on treba da skoro prekrije smesu, ali ne potpuno.

Cilj je da dobijemo gustu i ne vodenastu smesu,

Kuvamo desetak minuta, sklanjamo sa ringle, dodajemo so, čubar i isečen peršun i celer i ostavljamo da odstoji oko 15 minuta.

Punimo paprike i bundevu, u nadev za bundevu dodajemo, ako ima sosa ili malo vode, želimo da je vodenije.

Ređamo u posudu za pečenje blago posipamo maslinovim uljem i sipamo prst vode, pečemo u rerni na 210-220 stepeni sa ventilatorom dok ne bude gotovo, pri čemu se paprike tokom pečenja okreću.

Servirajte punjenu bundevu i paprike sa kiselim mlekom po želji.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: