Način pripreme
Staro jelo koje se mnogo godina prenosi u našoj porodici.
Teleća slezina se iseče blago u jednom kraju, nožem se probode pažljivo do drugog kraja, pazeći da se ne naprave rupe sa strane.
Luk se iseče na sitno, paradajz se narenda, a svinjsko meso se isecka na sitno. Sastojci za nadev se pomešaju veoma dobro, nakon toga se njima puni slezina.
Punjene slezine se stavljaju u prethodno namazanu posudu za pečenje. Začinjavaju se solju i alevom paprikom, sipa se malo vode u posudu za pečenje i peku se u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 1, 5-2 sata.
Pokazano je na slici, nož se provuče od jedno do drugog kraja po sredini slezine. Puni se kroz otvor ručno. Provlači se prstima, maže se slezina solju, mašću i alevom paprikom. Pečemo u posudi za pečenje 2 sata sa malo vode.