Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pileće grudi sa belim vinom, pavlakom i belim lukom

Pileće grudi sa belim vinom, pavlakom i belim lukom

ZoriZori
Guru
8922845k
Pileće grudi sa belim vinom, pavlakom i belim lukom
Fotografije: Zori
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
2
"Pileće grudi sa belim vinom, pavlakom i belim lukom serviraju se tople u društvu ohlađenog belog vina i voljene osobe?"

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 600 g
  • so
  • biber - po ukusu
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • maslac - 80 g
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • beli luk - 1 čen
  • belo vino - 100 ml
  • pavlaka za kuvanje - 200 ml
  • bosiljak - nekoliko svežih listova
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće grudi isecite na trakice, pospite prstohvatom soli, mlevenim biberom i sa 1/2 kašičice aleve paprike.

Pomešaju se sa začinima i čuvaju pokrivene prozirnom folijom u frižideru najmanje sat vremena da se začine.

Posle toga u tiganju se zagreva maslac sa kašikom maslinovog ulja, dodaju se pileće grudi i prže se dok ne budu gotove.

Dodaje se seckani čen belog luka, mešajte dok ne zamiriše i sipa se belo vino. Posle još minut-dva dodaje se pavlaka za kuvanje i sitno iseckani listići bosiljka.

Povremeno se meša dok se sos ne zgusne.

Pileće grudi sa belim vinom, pavlakom i belim lukom služe se tople u društvu ohlađenog belog vina.

Prijatno!

Takođe pogledajte koliko dugo treba da kuvate pileće grudi da se ne prekuvaju i osuše, ili naučite kako da napravite ukusne šnicle od piletine.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: