Način pripreme
Paradajz se opere, oljušti i isecka na sitno.
Stavlja se u duboku šerpu i kuva 10 minuta nakon što proključa.
Crvene paprike se ispeku, oljušte i očiste od drški i semenki.
Samelju se u mašini za mlevenje mesa i dodajtu u paradajz.
Veoma dobro se promeša.
Dodaje se maslinovo ulje, sirće, kumin i so.
Kuva se na laganoj vatri 90 minuta, uz povremeno mešanje.
Čorbadžijske paprike se operu i iseku na srednje komade.
Dodaje se u smesu nakon što se paradajz i paprika kuvaju 90 minuta.
Kuva se još 15 minuta.
Peršun se očisti, opere i sitno isecka.
Dodaje se u apetitku, dobro se promeša i skloni sa ringle.
Sipa se u tegle i kuva 15 minuta nakon što voda provri, pa se tegle sa paradajzom vade i okreću sa poklopcima na dole dok se ne ohlade.
Imate jedinstveno ukusnu zimnicu - apetitku sa maslinovim uljem bez šećera, koje možete jesti kao meze ili da pripremate ukusne gozbe cele zime.
Pogledajte i koje sirće se koristi za zimnicu, kao i kako se pravi zimnica sa paprikom sivrijom.