Način pripreme
Spanać operite, blanširajte ga nekoliko sekundi i ocedite.
Brokoli podelite na cvetove, blanširajte ga 3 minuta, ocedite i sitno iseckajte.
Za bešamel sos zagrejte maslac, kada se istopi, dodajte brašno, a zatim i mleko u delovima, neprestano mešajući.
Zatim posolite, pobiberite i dodajte muskatni oraščić i kuvajte dok se sos ne zgusne.
Na dno odgovarajuće posude za pečenje sipajte malo bešamel sosa, odozgo rasporedite kore za lazanju, zatim brokoli, spanać i sos. I tako dok ne portošite namirnice.
Na gornji sloj premažite bešamel, ukrasite brokolijem i pospite kačkavaljem.
Lazanju sa spanaćem prekrijte aluminijumskom folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 190 stepeni oko 20 minuta, a zatim skinite foliju i pecite još 20 minuta.
Izvadite lazanju sa brokolijem i spanaćem i poslužite nakon 10-15 minuta.
Pogledajte još kome da zahvalite za lazanju i pogledajte koji su saveti za savršenu italijansku lazanju.