Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Ćufte od povrća»Moje ćuftice sa peršunom

Moje ćuftice sa peršunom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88317k
Moje ćuftice sa peršunom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
10
"Poslužite moje ćuftice sa peršunom sa sosom od mleka i belog luka, koji je klasika! Bon apeti!"

Potrebni sastojci

  • peršun - 130 g (bez drški, samo listovi)
  • luk - 50 g
  • beli luk - 2 čena
  • sir - 180 g (gauda, čedar, ementaler)
  • beli sir - 50 g (feta)
  • tikvice - 110 g (zelene, neoljuštene)
  • prezle - oko 5 kašika
  • brašno - oko 5 kašika
  • jaja - 2 komada
  • belance - 1 komad
  • biber - 3 prstohvata
  • aleva paprika - 1 prstohvat
  • mirođija - 1 kašičica, suva
  • majčina dušica - 1/2 kašičice, suva
  • so - po ukusu
  • ulje - za prženje
  • brašno - ili prezle za uvaljivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Sveži peršun dobro operite i ocedite. Nakon što ga očistite od stabljika, izmerite 130 g listova.

Stavite ih u bokal blendera zajedno sa belim lukom, lukom i seckanim neoljuštenim tikvicama. Ako ne mogu da stanu u bokal, uradite to iz dva puta.

Pustite da se proizvodi samelju na srednjoj brzini dok ne postanu sitni komadi. Sve možete iseckati ručno, ali će to trajati duže.

Zelenu smesu prebacite u posudu i izmrvite beli sir, rendanu gaudu, ementaler i čedar ukupne težine 180 g (možete koristiti gotovu mešavinu rendanih sireva ili samo kačkavalj, samo da nije previše mek i teče pri prženju) .

Dodajte jaja + belance i zatim so, začine, brašno i prezle.

Mesite rukom, po potrebi dodajte brašno ili prezle.

Smesa za ćuftice treba da bude ređa, ali da se može oblikovati. Ako je napravite previše gustom, ćuftice će postati suve.

Zagrejte ulje u dubokom tiganju.

Uzmite malo smese i, bez pritiska, nežno oblikujte ćuftice. Nije teško, samo treba nakvasiti ili nauljiti ruke nakon svake druge ćuftice. Ponekad će se smesa zalepiti za ruke, to je normalno. Ako vam je teško, koristite samo dve kašike. Jednom uzimate smesu, drugom gurate u tiganj sa zagrejanim uljem.

Po želji ćuftice sa peršunom možete blago uvaljati u brašno ili prezle. U svakom slučaju, dobro će ispasti.

Pržite ćuftice bez mesa do zlatne boje i izvadite ih na kuhinjski papir da upiju višak masnoće.

Poslužite moje ćuftice sa peršunom sa sosom od mleka i belog luka, koji je klasika!

Bon apeti!

Pogledajte i kako da peršun duže ostanete svež, kako da se peršunom očistite ili kako da se ulepšate peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: