Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Ćufte od krompira»Ćuftice od krompira sa tikvicama i peršunom

Ćuftice od krompira sa tikvicama i peršunom

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
486942k
Ćuftice od krompira sa tikvicama i peršunom
Fotografije: Maria Bojilova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
8
"Budite oprezni kada jedete ćuftice od krompira sa tikvicama i peršunom, jer su veoma, veoma ukusne"

Potrebni sastojci

  • krompir - 7 komada
  • tikvice - 5 komada
  • so - 1 kašičica
  • peršun - 2 veze
  • jaja - 2 komada
  • začin baharat - 1 kašika
  • luk - 3 komada
  • speltino brašno - 200 g za uvaljivanje
  • ulje - 300 ml, za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice se veoma dobro operu. Rendaju se i stavljaju u cediljku da se ocede.

Operite krompir i stavite ga u šerpu. Sipajte vodu da pokrije krompir, posolite 1 kašičicom soli.

Krompir kuvajte 20 minuta nakon što voda proključa. Pre kuvanja se ne ljušti da ne postane vodenast.

Nakon što se krompir skuva, voda se baci i krompir se ostavi da se ohladi, nakon čega se oljušti i narenda.

Luk se očisti, opere i sitno isecka. Peršun se očisti, opere i sitno isecka.

U posudi u kojoj će se mešati smesa staviti oceđene tikvice, rendani krompir, jaja, baharat začin, luk i peršun.

Oblikuju se ćuftice od krompira, uvaljaju u speltino brašno i ostave na drvenoj dasci da upije brašno, pa ponovo uvaljaju u brašno.

Ćuftice od povrća se prže na vrelom ulju, ne stavljajući svo ulje u tiganj odjednom. Prvo stavite 150 ml, pa dodajte još, pošto ćuftice od tikvica upijaju masnoću.

Budite oprezni kada jedete ćuftice od krompira sa tikvicama i peršunom, jer su veoma, veoma ukusne :)

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: