Način pripreme
Jagnjeće mleveno meso stavite u posudu, dodajte jaje, sitno seckani luk, prezle, so, so, cni biber i majčinu dušicu. Sve se dobro izmeša i ostavi po strani da se začini. Krompir se kuva sa korom dok se potpuno ne skuva.
Testirajte viljuškom ili štapićem, ako uđe lagano, krompir je gotov. Ocedi se od vode i oljušti dok je još topao. Stavite krompir u posudu, dodajte so, muškatni oraščić, kravlji maslac i izgnječite.
Postepeno dodajte sveže mleko i umutite ručnim mikserom. Po potrebi se dodaje još svežeg mleka. Od mlevenog mesa se uz pomoć dlanova formiraju loptice koje su prethodno premazane uljem.
Poređajte jagnjeće ćuftice u air fryer. Pecite na 200 stepeni 15 minuta. U tanjirima, pire krompir se raspoređuje na dno tanjira. Lagano se formira kao gnezdo. Gotove ćuftice se stavljaju u centar tanjira na krompir pire. Posipa se biberom.
Mini ćuftice od jagnjetine na carigradski način postaće omiljene celoj porodici. Niko im ne može odoleti!