Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Marmelada»Marmelada od kaki jabuke sa cimetom i muskatnim oraščićem

Marmelada od kaki jabuke sa cimetom i muskatnim oraščićem

Marmelada od kaki jabuke sa cimetom i muskatnim oraščićem
Fotografije: Svetlana Stoyanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
130 min.
"Odlična marmelada od kaki jabuke sa aromom cimeta i prstohvatom sreće - recept za poznavaoce"

Potrebni sastojci

  • kaki jabuke - 3 kg
  • šećer, običan kristal - 500 g
  • štapići cimeta - 1 komad (ili mleveni - 1/2 kašičice)
  • muskatni oraščić - 1/4 narendan ili mleveni na vrhu noža
  • kora limuna - od 2 limuna, narendana
  • limunska kiselina - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Pažljivo operem jabuke i očistim od drški. Ne ljuštim koru, samo isečem tvrdi deo oko drške.

Voće isečem, ali ne previše sitno. U šerpi ga pomešam sa šećerom i 3 šolje vode i stavljam na šporet. Možda vam se čini da je količina šećera mala, ali moje kaki jabuke su veoma slatke. Možete promeniti odnos u zavisnosti od vašeg ukusa.

Kad je voće napola skuvano, krupnije komade sameljem pasatorom. Dodam štapić cimeta, muskatni oraščić i koru limuna. Ne ostavljajte lonac bez nadzora - porodica će verovatno biti primamljena mirisima.

Ova marmelada se relativno brzo zgusne – budite oprezni!

Kada se dovoljno zgusne, sklonim sa ringle, dodajem limunsku kiselinu i promešam gotovu marmeladu.

Marmeladu od kaki jabuka sipam u suve tegle i okrenem poklopcima na dole da se ohladi.

Takođe pogledajte za šta je korisna kaki jabuka i naučite kako da koristite semenke kaki jabuke.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: