Način pripreme
Oljuštimo povrće. Šargarepu isečemo na kolutove, krompir - na krupnije, a luk na sitne komade.
Stavljamo na šporet da se prži i dinsta. Posle 5-6 minuta dodajemo svinjetinu, isečenu na krupnije komade!
Nakon što svinjetina dobije laganu boju, dodajemo sve začine i izmrvljeni bujon bez skroba!
Mešajte dok se aleva paprika ne isprži, ali pazite da ne zagori.
Jelo se prebacuje u pleh i sipa se još 400 ml vode.
Peče se u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 1 sat pod folijom ili poklopcem.
Kada je jelo od svinjetine i krompira spremno, pospite odozgo 1 kašiku skroba i lagano promešajte (budite spokojni, neće se pretvoriti u grudvice), pa ponovo pokrijte folijom ili poklopcem oko 5 min.
Ovo će zgusnuti jelo od svinjetine u rerni i učiniti sos gušćim!
Neka vam bude prijatno sa svinjetinom sa krompirom za mog muža, jer će se vašem mužu sigurno dopasti.
Pogledajte još i koja je svinjetina dobra za kuvanje ili probajte neki od naših klasika, a baš svinjetinu sa kupusom.