Način pripreme
U većoj posudi pomešajte brašno sa šećerom i vanilin šećerom, dodajte hladni maslac i trljajte dok ne dobijete mrvice.
Dodajte žumance i hladnu vodu dok se testo za slatku pitu ne sakupi u loptu.
2/3 testa razvući u okruglu koru i staviti u posudu za pečenje.
Ostatak testa umotajte u foliju i sve čuvajte u frižideru.
Kruške i jabuke očistimo, oljuštimo, isečemo na kockice, poprskamo sokom od limuna i rakijom.
U voće dodajte brašno, šećer, cimet i muškatni oraščić i promešajte.
Podlogu testa premažemo belancem i posipamo grizom.
Sipamo voće, na vrh stavimo rešetku od odvojenog testa, premažemo pitu od jabuka belancetom i posipamo šećerom.
Hrskavu i aromatičnu pitu sa jabukama i kruškama stavite u zagrejanu rernu na 190 stepeni oko 60 minuta.
Takođe pogledajte kako da napravite sočnije pite od krušaka i kako da pletete rešetku za pitu.