Način pripreme
Kus-kus prelijte ključalom vodom i ostavite da odstoji dok je ne upije. Zatim dobro pomešajte sa solju i maslinovim uljem da se ne stvaraju grudvice i da bude rastresito. Ostavite ga da se dobro ohladi.
Iseckajte sve zelene začine, poprskajte ih sokom od limuna i ostavite sa strane.
U posudi pomešajte paprike i masline isečene na kockice. Mladi luk iseckajte i takođe stavite u posudu. Dodajte sok od jednog limuna, 50 ml maslinovog ulja, so, biber i kumin. Promešajte dobro.
Ovim vinegretom prelijte kus-kus, dodajte zelene začine.
Promešajte i ostavite u frižideru 30 minuta.
Ovu Tabule salatu poslužite dobro ohlađenu. Ukusna i aromatična!
Bon apeti!
Ako vam se sviđa recept, obavezno probajte naše druge salate sa kus-kusom ili salatu Tabule sa kinoom.