Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Integralne makarone sa lukom i pečurkama

Integralne makarone sa lukom i pečurkama

Maria BojilovaMaria Bojilova
Šef kuhinje
488952k
Integralne makarone sa lukom i pečurkama
Fotografije: Maria Bojilova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Recept za integralne makarone od 10 minuta ako ste brzi, hrabri i praktični u kuhinji"

Potrebni sastojci

  • integralne makarone - 500 g
  • luk - 2 glavice, velike
  • pečurke - 250 g
  • paradajz pire - 1400 ml
  • začin za testeninu - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 50 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Luk se očisti, opere i sitno isecka.

Pečurke se očiste od drški, dobro operu i iseku na kriške koje nisu mnogo tanke, jer će se skupiti tokom obrade.

Stavite luk, pečurke i ulje u dublji tiganj sa nelepljivim premazom.

Pržite na srednjoj vatri uz stalno mešanje dok luk ne porumeni. Vatra ne bi trebalo da bude jaka, jer će povrće brzo izgoreti.

Nakon što se povrće proprži, dodajte paradajz pire i dobro promešajte.

Sos kuvajte još 10 minuta na laganoj vatri uz stalno mešanje, pa dodajte začin za testeninu i so, dobro promešajte i sklonite sa ringle.

Stavite 2, 5 l vode u lonac, dovedite je do ključanja, pa dodajte integralne makarone.

Kuvajte 15 minuta da budu dobro kuvane i ne tvrde, povremeno mešajući dok se kuvaju, pa sklonite sa ringle i ocedite vodu.

Makarone se nekoliko puta isperu toplom vodom, zatim se voda veoma dobro ocedi.

Skuvane makarone sipajte u šerpu i prelijte paradajz sosom.

Integralne makarone dobro promešajte i ostavite da se upijaju sos 10 minuta.

Pogledajte još šta je integralni hleb i saznajte zašto su proizvodi od celog zrna tako dobri.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: