Način pripreme
Pečurke se sitno iseckaju i dinstaju na umerenoj vatri sa malo soli i 1 supenom kašikom maslaca, dok ne omekšaju (dobo je da se dinstaju tugo zato što se teško vare).
Luk se isecka na kriške debljine oko 3-4 mm i dinsta na umerenoj vati sa 1 supenom kašikom maslaca i malo ulja, dok ne postane prozračan.
Testo se zamesi na sledeći način: u posudi se stavlja mekani margarin, umuti se i u njega se dodje jedno po jedno jaje, posle kiselo mleko, posle brašno sa sodom i limuntus, sve se energično meša i rasporedi u tankom sloju u prethodno namazan i brašnom posut pleh.
Odozgo se poređaju pečurke i luk, izrenda se kačkavalj ili se nadrobi sir, pica se pospe sokom od paradajza i stavlja da se peče u prethodno ugrejanoj rerni.
Čim nadođe se smanjuje na 200 stepeni i pečemo još malo. Izvađena pica se posipa bosiljkom i biberom i servira, može i hladna.