Način pripreme
Losos se iseče na porcije. Stavi se u posudu i komadi se posole i posipaju biberom i suvom mirođijom.
Kora limuna se narenda i dodaje u file lososa zajedno sa njegovim sokom. Ostavite ribu u marinadi 15-20 minuta.
Za to vreme krompir se skuva i oljušti. Krompir stavite u posudu i izgnječite do homogenog pirea.
Posolite i dodajte kravlji maslac. Na kraju se u delovima dodaje sveže mleko dok se ne dobije pire željene gustine.
U tiganju zagrejte kravlji maslac zajedno sa maslinovim uljem. Riba se kratko proprži sa svih strana da se zapečati, zatim se vatra smanji, marinada se sipa u tiganj i poklopi se.
Ostavite još 5 minuta, okrećući jednom na pola vremena.
Losos se služi sa kriškom limuna i krompir pireom.
Po želji se može dodati sveže povrće, na primer krastavac isečen na kolutiće.
Pogledajte i kako očistiti losos od kostiju i koliko kalorija ima losos.