Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pržena riba»Losos u tiganju sa maslacem i prilogom

Losos u tiganju sa maslacem i prilogom

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4621452k
Losos u tiganju sa maslacem i prilogom
Fotografije: Mina Dimitrova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
2
"Losos u tiganju sa maslacem i prilogom - koji drugi ukras bi mu odgovarao?"

Potrebni sastojci

  • filet lososa - 300 g
  • limun - 1 komad
  • kravlji maslac - 20 g
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • mirođija - 1 kašičica, suva
  • biber
  • so
  • prilog
  • krompir - 4 komada
  • kravlji maslac - 30 g
  • sveže mleko - 150 ili 200 ml
  • so
  • limun - 2 kriške
  • krastavac
* merne jedinice

Način pripreme

Losos se iseče na porcije. Stavi se u posudu i komadi se posole i posipaju biberom i suvom mirođijom.

Kora limuna se narenda i dodaje u file lososa zajedno sa njegovim sokom. Ostavite ribu u marinadi 15-20 minuta.

Za to vreme krompir se skuva i oljušti. Krompir stavite u posudu i izgnječite do homogenog pirea.

Posolite i dodajte kravlji maslac. Na kraju se u delovima dodaje sveže mleko dok se ne dobije pire željene gustine.

U tiganju zagrejte kravlji maslac zajedno sa maslinovim uljem. Riba se kratko proprži sa svih strana da se zapečati, zatim se vatra smanji, marinada se sipa u tiganj i poklopi se.

Ostavite još 5 minuta, okrećući jednom na pola vremena.

Losos se služi sa kriškom limuna i krompir pireom.

Po želji se može dodati sveže povrće, na primer krastavac isečen na kolutiće.

Pogledajte i kako očistiti losos od kostiju i koliko kalorija ima losos.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: