Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Musaka»Musaka sa karfiolom umesto krompira

Musaka sa karfiolom umesto krompira

JuliyaJuliya
Pomoćnik kuvara
5251762k
Musaka sa karfiolom umesto krompira
Fotografije: Juliya
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Ova musaka će postati vaša omiljena - drugačija, ali poznato ukusna."

Potrebni sastojci

  • karfiol - 500 g
  • meso - 250 g piletina
  • luk - 1 glavica
  • kačkavalj - 100 g
  • jaja - 2 komada
  • sveže mleko - 1/2 šolje
  • brašno - 1 kašika
  • ulje - 1 ulje
  • koncentrat paradajza - 2 kašike
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • mirođija - 1 kašičica
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte ulje i prodinstajte sitno seckani luk.

Meso iseckajte ili sameljite i dodajte ga u tiganj.

Promešajte i kuvajte 5 minuta, dodajte koncentrat paradajza, mirođiju, začinite solju i biberom.

Karfiol isecite na cvetove, kuvajte 5 minuta i ocedite.

Karfiol sipajte u pleh, dodajte meso, promešajte i stavite u zagrejanu rernu na 180 stepeni.

U posudi pomešajte jaja, brašno i mleko, začinite solju i biberom.

Sipajte preliv u pleh, pospite rendanim kačkavaljem i pecite oko 30 minuta.

Ohladite musaku sa karfiolom umesto krompira 10 minuta i poslužite.

Pogledajte i kako da napravite savršen preliv za musaku, kao i koje začine staviti u musaku.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: