bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Musaka»Musaka od krompira sa boranijom

Musaka od krompira sa boranijom

Musaka od krompira sa boranijom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 2
15/12/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije6
"Letnja musaka, idealna za toplo vreme... nije sa mlevenim mesom, ali obavezno dodajte malo kiselog mleka sa belim lukom"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Priprema se kao klasična musaka, samo što je bez mesa.

Prvo očistimo borajinu i sečemo na komade od 1-2 cm. Oljuštimo krompir i sečemo na kockice, luk sitno sečemo.

Ugrevamo ulje i propržimo luk, dodajemo krompir i boraniju da se dinsta sa malo soli. Sipamo rendani paradajz i alevu papriku, origano i isečeni peršun.

Sipamo toplu vodu da pokrije sastojke. Prebacujemo u pleh. Pečemo dok voda ne ispari.

Umutimo jaja sa kiselim mlekom i brašnom. Prelivamo musaku i zapečemo odozgo. Serviramo sa peršunom, a može i sa kiselim mlekom i belim lukom.

Veoma lagano i ukusno jelo!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: