Musaka od krompira sa boranijom

15/12/2018
"Letnja musaka, idealna za toplo vreme... nije sa mlevenim mesom, ali obavezno dodajte malo kiselog mleka sa belim lukom "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano175
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Priprema se kao klasična musaka, samo što je bez mesa.

Prvo očistimo borajinu i sečemo na komade od 1-2 cm. Oljuštimo krompir i sečemo na kockice, luk sitno sečemo.

Ugrevamo ulje i propržimo luk, dodajemo krompir i boraniju da se dinsta sa malo soli. Sipamo rendani paradajz i alevu papriku, origano i isečeni peršun.

Sipamo toplu vodu da pokrije sastojke. Prebacujemo u pleh. Pečemo dok voda ne ispari.

Umutimo jaja sa kiselim mlekom i brašnom. Prelivamo musaku i zapečemo odozgo. Serviramo sa peršunom, a može i sa kiselim mlekom i belim lukom.

Veoma lagano i ukusno jelo!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar