Keto musaka sa karfiolom i mlevenim mesom

07/11/2019
"Budite u koraku s vremenom, spremite ovu ukusno keto musaku za njene ljubitelje "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano108
  • Pregledi tokom meseca103
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Karfiol iskidajte na ružice. Stavite ih u šerpu sa ključalom posoljenom vodom i kuvajte 8-10 minuta. Izvadite skuvano povrće.

Stavite ga u tepsiju i zalijte sa malo maslinovog ulja. Promešajte. U tiganju zagrejte čašicu maslinovog ulja.

Usitnite jednu malu glavicu luka. Zapržite da dobije zlatkastu boju. Stavite mleveno meso koje se pomešano sa malo vode.

Začinite jednom kašičicom aleve paprike i dve supene kašike paradajz pirea, prstohvatom bibera i usitnjenim peršunom.

Zaklopite tiganj i dinstajte dok mleveno meso ne postane u masti. Dodajte mleveno meso u karfiol. Polako promešajte.

Umutite jaja sa 400 g kiselog mleka. Posolite.

Sipajte preliv na karfiol. Ispecite musaku u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok se ne dobije zlatkasta korica.

Nema potrebe da se keto musaka sa karfiolom i mlevenim mesom dugo peče, sastojci su unapred skuvani.

Ovu jesenju musaku poslužite dok je topla! Neka vam je slatko!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar