Način pripreme
Karfiol iskidajte na ružice. Stavite ih u šerpu sa ključalom posoljenom vodom i kuvajte 8-10 minuta. Izvadite skuvano povrće.
Stavite ga u tepsiju i zalijte sa malo maslinovog ulja. Promešajte. U tiganju zagrejte čašicu maslinovog ulja.
Usitnite jednu malu glavicu luka. Zapržite da dobije zlatkastu boju. Stavite mleveno meso koje se pomešano sa malo vode.
Začinite jednom kašičicom aleve paprike i dve supene kašike paradajz pirea, prstohvatom bibera i usitnjenim peršunom.
Zaklopite tiganj i dinstajte dok mleveno meso ne postane u masti. Dodajte mleveno meso u karfiol. Polako promešajte.
Umutite jaja sa 400 g kiselog mleka. Posolite.
Sipajte preliv na karfiol. Ispecite musaku u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok se ne dobije zlatkasta korica.
Nema potrebe da se keto musaka sa karfiolom i mlevenim mesom dugo peče, sastojci su unapred skuvani.
Ovu jesenju musaku poslužite dok je topla! Neka vam je slatko!