Način pripreme
Svaku koru premažite istopljenim maslacem i savijte u obliku harmonike. Zatim se kore ređaju u krug u nauljenu tepsiju.
Ostavite malo prostora između kora. Pecite u zagrejanoj rerni sa ventilatorom na 180 stepeni oko deset minuta.
Za to vreme napravite krem. Umutite žumanca, šećer i brašno sa jednim delom svežeg mleka. Zatim dodajte preostalo mleko i vanilu. Ponovo umutite i sipajte u šerpu.
Dodajte maslac i stavite na šporet. Mešajte dok se slatki krem malo ne zgusne, trebalo bi da bude kao testo za palačinke. Ni u kom slučaju ne bi trebalo da bude gušći, jer se neće razliti.
Ovom smesom prelijte pečene kore pazeći da bude ravnomerno raspoređena. Zatim stavite u rernu i pecite još 10 minuta.
Gotova krempita se ostavi da se ohladi i na kraju se pospe šećerom u prahu.
Želim vam slatke trenutke sa ovom krempitom iz detinjstva.
Ako vam se dopadaju ovi vrhunski recepti, obavezno probajte našu krempitu sa lisnatim testom ili ovu divnu krempitu sa jabukama.