Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pečena svinjetina»Jednostavan praznični svinjski biftek u rerni

Jednostavan praznični svinjski biftek u rerni

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k89017k
Jednostavan praznični svinjski biftek u rerni
Fotografije: Yordanka Kovacheva
3 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Uz ovaj praznični biftek, imaćete lako i veoma ukusno glavno jelo bez potrebe da stojite za šporetom, ono se samo kuva, a vi ste za stolom sa gostima."

Potrebni sastojci

  • svinjski biftek - 2 cela komada
  • ruzmarin - 2 grančice
  • majčina dušica - 2 grančice
  • maslinovo ulje - 50 ml
  • luk - 80 g
  • senf - 30 g starinski, zrnast
  • beli luk - 2 čena
  • belo vino - 80 ml
  • lovorov list - 1 komad
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite bifteke od belih opni i srebrne kore na površini. Pospite sa malo soli i bibera i utrljajte meso sa svih strana. Stavite bifteke u lagano nauljeni pleh.

Sitno iseckajte grančicu majčine dušice i grančicu ruzmarina. Pomešajte ih sa maslinovim uljem, belim vinom i senfom.

Meso prelijte marinadom i utrljajte je prstima sa svih strana da dobro prione za bifteke. Na vrh stavite lovorov list i preostale dve grančice - majčinu dušicu i ruzmarin.

Pokrijte pleh prozirnom folijom i ostavite u frižideru 1 dan. Ovo će omogućiti da se meso dobro marinira i upije ukuse.

Zaista ne morate ništa drugo da radite, marinada će učiniti svoje i učiniti praznično jelo neodoljivo ukusnim i nežnim. Pogodnost je što možete da ga ostavite od prethodnog, pa čak i prethodnog dana, i da ga ispečete tek kada vaši gosti gotovo završe svoja predjela.

Kada dođe vreme za kuvanje, jednostavno skinite foliju i stavite u rernu zagrejanu na 180 stepeni. Pecite 30-40 minuta, u zavisnosti od debljine i veličine bifteka.

Kada je svinjski biftek gotov, ostavite ga da odstoji 10 minuta, a zatim ga isecite na debele kriške i poslužite u porcijama uz prilog po želji. To može biti pečeni krompir, glazirana šargarepa ili pečeno povrće, pire od povrća, sveža salata ili drugo.

Imate jednostavno i veoma ukusno glavno jelo bez potrebe da stojite za šporetom, ono se samo kuva, a vi ste za stolom sa gostima i porodicom. Naravno, samo morate da odmerite vreme i da ne prepečete bifteke da bi bili zaista nežni i ukusni.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni:
.