Način pripreme
Očistite bifteke od belih opni i srebrne kore na površini. Pospite sa malo soli i bibera i utrljajte meso sa svih strana. Stavite bifteke u lagano nauljeni pleh.
Sitno iseckajte grančicu majčine dušice i grančicu ruzmarina. Pomešajte ih sa maslinovim uljem, belim vinom i senfom.
Meso prelijte marinadom i utrljajte je prstima sa svih strana da dobro prione za bifteke. Na vrh stavite lovorov list i preostale dve grančice - majčinu dušicu i ruzmarin.
Pokrijte pleh prozirnom folijom i ostavite u frižideru 1 dan. Ovo će omogućiti da se meso dobro marinira i upije ukuse.
Zaista ne morate ništa drugo da radite, marinada će učiniti svoje i učiniti praznično jelo neodoljivo ukusnim i nežnim. Pogodnost je što možete da ga ostavite od prethodnog, pa čak i prethodnog dana, i da ga ispečete tek kada vaši gosti gotovo završe svoja predjela.
Kada dođe vreme za kuvanje, jednostavno skinite foliju i stavite u rernu zagrejanu na 180 stepeni. Pecite 30-40 minuta, u zavisnosti od debljine i veličine bifteka.
Kada je svinjski biftek gotov, ostavite ga da odstoji 10 minuta, a zatim ga isecite na debele kriške i poslužite u porcijama uz prilog po želji. To može biti pečeni krompir, glazirana šargarepa ili pečeno povrće, pire od povrća, sveža salata ili drugo.
Imate jednostavno i veoma ukusno glavno jelo bez potrebe da stojite za šporetom, ono se samo kuva, a vi ste za stolom sa gostima i porodicom. Naravno, samo morate da odmerite vreme i da ne prepečete bifteke da bi bili zaista nežni i ukusni.
Prijatno!