Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Tiramisu»Praznični rolat Tiramisu sa čokoladnim nadevom

Praznični rolat Tiramisu sa čokoladnim nadevom

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4731492k
Praznični rolat Tiramisu sa čokoladnim nadevom
Fotografije: Vladka Panaiotova
6 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Praznični rolat Tiramisu sa čokoladnim nadevom za vaše posebne momente sa omiljenim ljudima."

Potrebni sastojci

  • piškote - 24 komada, za Tiramisu
  • sveže mleko - 1 šolja
  • nes kafa - 1 kašičica
  • kakao - 1 kašičica, prirodni
  • javorov sirup - 1 supena kašika
  • Za krem
  • maskarpone - 500 g
  • tečna pavlaka - 200 g
  • javorov sirup - 7 supenih kašika
  • Za Ganaš
  • crna čokolada - 100 g
  • mlečna čokolada - 100 g
  • slatka pavlaka - 150 ml, tečna
  • kakao - za posipanje, tip Čoko/Neskvik
* merne jedinice

Način pripreme

Za krem mikserom umutite maskarpone sir sa javorovim sirupom. Posebno umutite hladnu tečnu slatku pavlaku nekoliko minuta, dok se ne pretvori u sneg. U nju dodajte maskarpone i pažljivo mešajte špatulom.

Za ganaš zagrejte tečnu pavlaku, bez uzaviranja i dodajte čokoladu izlomljenu na kvadratiće.

U čašu sa mlekom stavite nes kafu, kakao i kašiku javorovog sirupa. Izmešajte i umočite svaku piškotu u ohlađenu tečnost. Poređajte gusto na papir za pečenje kako bi se formirao pravougaonik /3x8 komada/.

Deo krema odvojte za premazivanje rolata i ostali deo krema ravnomerno rasporedite po piškotama. U jedan kraj rasporedite ganaš i uvijte nadev slatkog rolata. Stavite u frižider na barem 3 sata.

Pažljivo prebacite papir i namažite stegnuti rolat odvojenim kremom. Rolat tiramisu sa čokoladnim nadevom pospite kakaom i stavite u frižider na još 3 sata. Uživajte u neverovatnom desertu sa omiljenim tiramisu ukusom.

Pogledajte još ideja za neodoljive čokoladne rolate.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: