Način pripreme
Za krem mikserom umutite maskarpone sir sa javorovim sirupom. Posebno umutite hladnu tečnu slatku pavlaku nekoliko minuta, dok se ne pretvori u sneg. U nju dodajte maskarpone i pažljivo mešajte špatulom.
Za ganaš zagrejte tečnu pavlaku, bez uzaviranja i dodajte čokoladu izlomljenu na kvadratiće.
U čašu sa mlekom stavite nes kafu, kakao i kašiku javorovog sirupa. Izmešajte i umočite svaku piškotu u ohlađenu tečnost. Poređajte gusto na papir za pečenje kako bi se formirao pravougaonik /3x8 komada/.
Deo krema odvojte za premazivanje rolata i ostali deo krema ravnomerno rasporedite po piškotama. U jedan kraj rasporedite ganaš i uvijte nadev slatkog rolata. Stavite u frižider na barem 3 sata.
Pažljivo prebacite papir i namažite stegnuti rolat odvojenim kremom. Rolat tiramisu sa čokoladnim nadevom pospite kakaom i stavite u frižider na još 3 sata. Uživajte u neverovatnom desertu sa omiljenim tiramisu ukusom.
Pogledajte još ideja za neodoljive čokoladne rolate.