Način pripreme
Promešajte brašno, šećer u prahu (40 g) i prstohvat soli, dodati hladni maslac isečen na kockice i trljajte dok se ne formiraju mrvice.
Dodajte 1-2 kašike kisele pavlake i skupite testo u lopticu.
2/3 testa razvijte na papiru za pečenje u krug i stavite u manju posudu za pečenje (oko 17 cm).
Preostalo testo razvijte u krug i sve stavite u frižider na oko 30 minuta.
Očistite kruške i isecite ih na kriške.
Podlogu od testa premažite belancem i pospite grizom.
Pomešajte krem sir, 1 kašiku šećera u prahu, vanilu i žumanca i smesu premažite po podlozi, pa dodajte kruške.
Od preostalog testa napravite rešetku, premažite je belancetom i pospite šećerom.
Pecite pitu sa kruškama i krem sirom u zagrejanoj rerni na 190 stepeni oko 35-40 minuta.
Pogledajte još saveta za pečenje lisnatog testa, kao i sveže ideje za poslastice od lisnatog testa.