Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Namaz»Mus od patlidžana

Mus od patlidžana

Nevena Blajeva IvanovaNevena Blajeva Ivanova
Pomoćnik kuvara
14735803
Mus od patlidžana3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Omiljeno meze za rakiju sa patlidžanom - za svaku priliku i bez prilike."

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 3 komada
  • majonez - 3 kašike
  • jabukovo sirće - 3 kašike
  • mirođija - 3 kašike, sitno iseckana
  • beli luk - 2 čena
  • maslinovo ulje - 5 kašika
  • sumak - 1 kašičica
  • kumin - 1/2 kašičice
  • so - po ukusu
  • orasi - iseckani za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžane operite, izbušite na nekoliko mesta oštrim nožem i stavite na pleh obložen papirom za pečenje.

Patlidžane pecite u prethodno zagrejanoj rerni sa ventilatorom na 200 stepeni.

Patlidžane oljuštite, posolite i ostavite u cediljci da se ocede. Sitno ih iseckajte.

Prebacite u posud i začinite začinima, sirćetom i maslinovim uljem i dobro promešajte.

Dodajte majonez i peršun. Sve dobro izmešajte, posudu sa predjelom prekrijte folijom i ostavite u frižideru nekoliko sati.

Prilikom serviranja pospite mus od patlidžana orasima i po želji sa još maslinovog ulja.

Pogledajte još i da li je patlidžan štetan za nas, kao i kako se pravilno prži patlidžan da ne bude mastan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: