Način pripreme
Belanca treba umutiti sa šećerom da budu čvrsta. Dodaju im se žumaca, ulje i mleko, ali se ne mute dugo da ne spadnu belanca.
Zatim se dodaju prosejano brašno, kakao i prašak za pecivo kao i samleveni ili sitno seckani kikiriki o sve se kratko promeša.
U uski kalup se sipa smesa i peče na 180 stepeni dok kora za tortu ne bude gotova.
Kora treba da se ohladi, a zatim da se iseče na tri dela.
Za fil treba razmutiti puding sa malo hladnog mleka, a ostatak staviti da provri. Kad mleko provri dodaje se puding i kuva uz mešanje dok se zgusne.
Kad se puding ohladi, treba da se umuti slatka pavlaka, a u drugoj posudi se umuti margarin. Umućenom margarinu treba da se doda ohlađeni puding, kikiriki puter i na kraju umućeni šlag. Sve treba da se sjedini.
Za drugi fil treba da se umuti pavlaka i da joj se doda istopljena čokolada i sve lepo prozmeša.
Na kraju Snikers torta treba da se filuje ovim redosledom: kora, karamel fil, čokoladni fil. Spolja može da se namaže čokoladnim filom, a ako ga nema dovoljno, onda može da se umuti još malo slatke pavlake ili šlaga.
Prijatno uz moju Snikers tortu!