Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolači za goste»Pasta sa kremom i čipsom od kelja

Pasta sa kremom i čipsom od kelja

Georgi MarinovGeorgi Marinov
Početnik
16
Pasta sa kremom i čipsom od kelja
Fotografije: Georgi Marinov
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
2
"Unikatna pasta, koja je veoma korisna i atraktivnog spoljašnjeg izgleda. Pasta sa kremom i čipsom od kelja."

Potrebni sastojci

  • kelj - 300 g (1 vezica)
  • testenina - 220 g
  • parmezan - 100 g
  • maslinovo ulje - 100 ml
  • aleva paprika - po ukusu
  • crni biber - po ukusu
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Ovo jelo se pravi veoma lako i veoma je korisno i ukusno.

Prva stvar koju treba da uradimo jeste da odvojimo kelj od unutrašnjosti i da ga dobro operemo. Tj. koristićemo samo meki deo listova.

Kada smo to završili, punimo jednu šerpu vodom i stavljamo 2/3 kelja da se skuva. Odvajamo ostali deo za naš čips.

Zagrevamo rernu na 190 stepeni.

Dok se kuva pripremamo ostali deo. Dobro posušimo kelj, stavljamo ga u tepsiju obloženu papirom za pečenje, lagano zalivamo maslinovim uljem svaki list, dodajemo so, crni biber i alevu papriku po ukusu. Ostavljamo sa strane.

Kada je kelj skuvan, prebacujemo ga u posudu za pasiranje. NE bacamo vodu, jer ćemo u njoj kuvati testeninu. U kelj dodajemo so, crni biber, alevu papriku, maslinovo ulje i malo vode iz kuvanja i pasiramo dok se ne dobije krem. Odvajamo sa strane.

Stavljamo pastu u već ključalu, posoljenu vodu i u isto vreme stavljamo listove koje smo pripremili za čips u več zagrejanu rernu na 190 stepeni.

Kada je testenina gotova (svi kažu da treba da bude al dente, jer ako je prekuvamo teže će biti za varenje, ali svako neka uradi po svom ukusu), ocedimo je od vode i dodajemo već gotov krem.

Dobro izmešamo da se lepo upije i iskljuujemo ringlu. Na ISKLJUČENU ringlu dodajemo i već izrendan parmezan (ili drugi sir po želji).

Čips od kelja vadimo iz rerne, ne treba mu mnogo vremena da bude gotov, izmrvimo na male komade i njima posipamo našu pastu.

Imajte u vidu da je kelj izuzetno korisno povrće, koje se bori sa karcinomima.

Prijatno sa pastom sa kremom i čipsom od Kelja!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: