Način pripreme
Očistite i ogulite bundevu. Izrendajte je na krupno rende. Namočite suvo grožđe u konjaku na sat vremena.
U narendanu bundevu dodajte orahe (sitno naseckane), kokosov šećer, oceđeno suvo grožđe, cimet i narendanu koru limuna. Dobro izmešajte.
Namažite 2 kore istopljenim kokosovim uljem, stavite ih jednu na drugu, stavite nekoliko supenih kašika nadeva u jedan kraj po dužini i uvijte u rolat.
Poređajte u oblik puža u okruglu tepsiju podmazanu sa malo kokosovog ulja. Ponovite dok se kore ne potroše.
Odozgo bundevaru namažite sa malo kokosovog ulja i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni sa ventilatorom otprilike 40 minuta.
Ova uvijena bundevara sa suvim grožđem za Novu Godinu je veoma ukusna i aromatična. Savršena novogodišnja poslastica, koju možete napraviti zajedno sa novogodišnjom pitom!