Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Bundevara»Uvijena bundevara sa suvim grožđem za Novu Godinu

Uvijena bundevara sa suvim grožđem za Novu Godinu

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4881512k
Uvijena bundevara sa suvim grožđem za Novu Godinu3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Za ovu Novu Godinu probajte jednu drugačiju bundevaru, koja je neverovatno ukusna i aromatična."

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1 pakovanje od 500 g
  • bundeva - 1 kg
  • orasi - 160 g
  • kokosovo ulje - 160 g
  • suvo grožđe - 150 g
  • konjak - 100 ml
  • cimet - 2 kašičice
  • kora limuna - od 1 limuna
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i ogulite bundevu. Izrendajte je na krupno rende. Namočite suvo grožđe u konjaku na sat vremena.

U narendanu bundevu dodajte orahe (sitno naseckane), kokosov šećer, oceđeno suvo grožđe, cimet i narendanu koru limuna. Dobro izmešajte.

Namažite 2 kore istopljenim kokosovim uljem, stavite ih jednu na drugu, stavite nekoliko supenih kašika nadeva u jedan kraj po dužini i uvijte u rolat.

Poređajte u oblik puža u okruglu tepsiju podmazanu sa malo kokosovog ulja. Ponovite dok se kore ne potroše.

Odozgo bundevaru namažite sa malo kokosovog ulja i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni sa ventilatorom otprilike 40 minuta.

Ova uvijena bundevara sa suvim grožđem za Novu Godinu je veoma ukusna i aromatična. Savršena novogodišnja poslastica, koju možete napraviti zajedno sa novogodišnjom pitom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: