Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pečena svinjetina»Svinjetina sa ruzmarinom i šafranom iz rerne

Svinjetina sa ruzmarinom i šafranom iz rerne

Albena AtanasovaAlbena Atanasova
Šef kuhinje
12123750
Svinjetina sa ruzmarinom i šafranom iz rerne2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Svinjetina sa ruzmarinom i šafranom iz rerne - mirisi se neverovatno kombinuju u ovoj pečenoj svinjetini."

Potrebni sastojci

  • svinjske šnicle - 1.5 kg
  • ruzmarin - 3 struka
  • šafran - 1/4 kašičice
  • beli luk - 2 čena
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • belo vino - 100 ml
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • limun - 1/2 komada
  • med - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešajte maslinovo ulje, niti šafrana, prethodno potopljen u dve supene kašike mlake vode na deset minuta, ruzmatin, beli luk, sok od limuna, so, biber i alevu papriku.

Namažite šnicle smesom i ostavite da se marinuju na bar pola sata na sobnoj temperaturi ili 2 sata u frižideru.

Pecite šnicle oko 5 minuta sa obe strane dok ne dobiju zlatnu boju i dobro se ispeku iznutra.

Prebacite u odgovarajući pleh za pečenje. Ugrejte rernu na 160 stepeni.

Dodajt belo vino, nakon što zapečete šnicle. Ostavite da se peku 30 minuta dok allkohol ne ispari i dok se so ne redukuje.

Dodajte med pred kraj kuvanja, mešajte dobro sos. Pripremajte svinjetinu dok ne bude gotova.

Servirajte svinjetinu sa ruzmarinom i šafranom iz rerne uz odgovarajući prilog.

Pogledajte takođe kako se prave savršene svinjske šnicle iz rerne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: