Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Lazanja»Lazanja sa mlevenim mesom, pečurkama i belim sosom

Lazanja sa mlevenim mesom, pečurkama i belim sosom

ZoriZori
Guru
9052955k
Lazanja sa mlevenim mesom, pečurkama i belim sosom5 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
8
"Sočna, sočna, prosto veoma sočna lazanja sa mlevenim mesom i pečurkama - da vidimo vaše tanjire."

Potrebni sastojci

  • za paradajz sos
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • šargarepa - 1 komad
  • celer - 1 struk
  • paprika - 1 komad
  • pečurke - 250 g
  • mleveno meso - 500 g, mešavina
  • paradajz - 400 g, iseckan
  • crno vino - 60 ml
  • bosiljak - 1 kašičica
  • origano - 1 kašičica
  • so
  • biber - po ukusu
  • za beli sos
  • ulje - 4 kašike
  • maslac - 2 kašike
  • brašno - 50 g
  • sveže mleko - 500 ml
  • so
  • biber
  • muskatni oraščić
  • kore za lazanje - 1/2 pakovanja od 500 g
  • kačkavalj - 150 g
* merne jedinice

Način pripreme

Luk i šargarepu narendajte, prodinstajte na ulju sa malo soli, dodajte seckane pečurke i alevu papriku, čen belog luka, pa kad omekšaju dodajte mleveno meso.

Kuvajte uz stalno mešanje, dok mleveno meso ne postane mrvičasto i belo, pa zalijte vinom.

Sačekajte nekoliko minuta da alkohol ispari, pa dodajte mleveni paradajz i 100 ml vode.

Dodajte so i biber po ukusu, origano, bosiljak i smanjite vatru dok se sos ne zgusne.

Za beli sos u drugom tiganju zagrejte maslac i ulje i kratko propržite brašno. Sipajte hladno mleko i uz stalno mešanje sačekajte da se sos zgusne. Sklonite sa vatre i začinite muskatnim oraščićem, solju i biberom.

Namažite dno pleha maslacem, poređajte red kora za lazanje, a na vrh sipajte crveni i beli sos.

Tako nastavite dok se ne potroše sve kore, završite sa belim sosom i narendanim kačkavaljem na vrhu.

Pecite sočnu lazanju sa pečurkama u sredini zagrejane rerne na 180 stepeni oko 40 minuta.

Uživajte u mojoj lazanji sa mlevenim mesom i pečurkama!

Pogledajte i kako da napravite domaće kore za lazanje, kao i prave začine za lazanju, koje će recept pretvoriti u užitak.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: