Bonapeti.rs»Recepti»Morski plodovi»Hobotnica sa krompirom i uljem sa paprikom

Hobotnica sa krompirom i uljem sa paprikom

Teodora CekovaTeodora Cekova
Početnik
17021
Hobotnica sa krompirom i uljem sa paprikom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
6
"Sa malo krompira, alevom paprikom i belim lukom, možete da pripremite najukusniju hobotnicu."

Potrebni sastojci

  • hobotnica - 500 g
  • aleva paprika - 1 kašika
  • maslinovo ulje - 200 ml
  • krompir - 4 komada (mali)
  • beli luk - 2 mala čena
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Pripremite vrelu vodu u velikom loncu. Ubacite i brzo uklonite hobotnicu. Sada ga kuvajte između 30 i 40 minuta.

U tiganju zagrejte ulje na željenu temperaturu i dodajte iseckani beli luk. Sklonite posudu sa šporeta i malo ohladite. Stavite alevu papriku i dodajte vodu. Ostavite smesu 10 minuta.

Ne ljuštite krompir, operite ga i stavite u šerpu sa slanom vodom. Kuvajte ga dok ne bude gotov.

Krompir i hobotnicu iseći na krupnije komade, pa ih poređati u obliku merdevina. Dodajte so i ulje sa alevom paprikom.

Takođe pogledajte kako da izaberete svežu hobotnicu i naučite ove kulinarske trikove za kuvanje hobotnice.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: