bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Ratatuj »Ratatuj po originalnom receptu

Ratatuj po originalnom receptu

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
13k
2k
1k
Ratatuj po originalnom receptu
Fotografije: Natalia
10/09/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema70 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno100 min.
Porcije4
"Probajte i razumećete zašto svi obožavaju Ratatuj"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Nakon što operete patlidžan isecite ga na kocke. Posolite ga i ostavite 20-30 minuta u cediljki da se ocedi gorki sok.

Paradajz se oljušti i seče na male kocke. Luk i beli luk se iseku na sitno. Paprike i tikvica se seku na kocke.

Nakpon što je patlidžan gotov zajedno s tikvicom se zaprži na ringli u zagrejanom maslinovom ulju. Koristite dublju posudu. Kada blago postanu braon dodaje se i ostalo povrće (osim paradajza).

Dodajte vino i čekajte dok ne ispari. Nakon toga dodajte paradajz i začine. Ostavite da vri oko 10 minuta ili dok povrće potpuno ne omekša.

Na kraju dodajte sok od limuna. Po želji pospite svežom mirođijom ili peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: