Taljatele Karbonare po originalnom receptu

21/03/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4219
"Naučiću vas kako da pripremite ukusne taljatele čak ukusnije od italijanskih "
Priprema15 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno30 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano10 249
  • Pregledi tokom meseca119
  • Pregledi tokom desmice27
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Slanina se isecka na sitno, prethodno se odstrani kožica i izdinsta se na tiganju bez masnoće na umerenoj vatri. Doda se luk isečen na trakice.

Ostavi se da slanina dobro porumeni i luk da omekša, oko 7-8 minuta. Doda se tečna pavlaka i meša se 3-4 minuta dok ne promeni boju od bele u blago žutu.

Dodaju se žumanca, prethodno blago umućena, neprekidno se meša oko 2-3 minuta, tek da se stegne. Pospe se sveže mlevenim crnim biberom.

U međuvremenu u loncu s vodom, soli i 2 kašike maslinovog ulja skuvaju se taljatele za vreme koje je određeno na pakovanju.

Gotove taljatele se iscede i preliju sa sosom. Svaka porcija se pospe narendanim parmezanom. Pospe se svežim bosiljkom.
slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti