Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Prolećne rolnice»Prolećne rolnice u tiganju

Prolećne rolnice u tiganju

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4941522k
Prolećne rolnice u tiganju
Fotografije: Mina Dimitrova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
3
"Ako u suvom tiganju zapečete prolećne rolnice dobićete neverovatnu hrskavu koricu."

Potrebni sastojci

  • pirinčane kore - 14 komada
  • nori kore - 1 komad
  • šargarepa - 2 komada
  • luk - 1 komad, velika
  • tikvice - 1/2 komada
  • crvene paprike - 2 komada
  • crni biber
  • so
  • susamovo ulje - 2 supene kašike
  • terijaki sos
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice sitno naseckajte, luk - na tanke kolutiće, šargarepu i crvene paprike - na štapiće. Dinstajte povrće sa malo vode u tiganju dok povrće ne omekša.

Dodajte začine so, crni biber, Terijaki sos i susamovo ulje i ostavite na tihoj vatri na nekoliko minuta dok tečnost ne ispari.

Kada je nadev već gotov i blago ohlađen, naseckajte Nori koru na sitne trake i dodajte u povrće.

U tanjir pun vode stavite koru od pirinča i sačekajte polovinu minute, minut dok ne omekša.

Izvadite je i stavite na dasku ili u drugi tanjir. U sredinu kore stavite 1-2 supene kašike smese od povrća i uvijte u sarmice, tako da ništa ne curi. Tako se nastavlja sa ostalom smesom i korama, prolećne rolnice se zapeku u suvom tiganju kako bi uhvatile boju i ostale hrskavije.

Pogledajte još ukusnih ideja za rolate ili rolnice.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: