Način pripreme
Tikvice sitno naseckajte, luk - na tanke kolutiće, šargarepu i crvene paprike - na štapiće. Dinstajte povrće sa malo vode u tiganju dok povrće ne omekša.
Dodajte začine so, crni biber, Terijaki sos i susamovo ulje i ostavite na tihoj vatri na nekoliko minuta dok tečnost ne ispari.
Kada je nadev već gotov i blago ohlađen, naseckajte Nori koru na sitne trake i dodajte u povrće.
U tanjir pun vode stavite koru od pirinča i sačekajte polovinu minute, minut dok ne omekša.
Izvadite je i stavite na dasku ili u drugi tanjir. U sredinu kore stavite 1-2 supene kašike smese od povrća i uvijte u sarmice, tako da ništa ne curi. Tako se nastavlja sa ostalom smesom i korama, prolećne rolnice se zapeku u suvom tiganju kako bi uhvatile boju i ostale hrskavije.
Pogledajte još ukusnih ideja za rolate ili rolnice.