Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Krem supe»Supa od povrća»Krem supa od pečenog povrća

Krem supa od pečenog povrća

Nevena Blajeva IvanovaNevena Blajeva Ivanova
Pomoćnik kuvara
15736831
Krem supa od pečenog povrća
Fotografije: Nevena Blajeva Ivanova
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Bez mrvica hleba i semenki bundeve ne sedajte za sto - jedinstvena krem supa od pečenog povrća."

Potrebni sastojci

  • bundeva - srednje veličine
  • čeri paradajz - 10 komada
  • krompir - 2 komada
  • šargarepa - 2 komada
  • parče đumbira
  • beli luk - 1 glavica
  • crveni luk - 1 velika glavica
  • so
  • veli biber - 1 kašičica
  • maslinovo ulje
  • kravlji maslac - 60 g
  • zeleni začini - ruzmarin, origano, majčina dušica
  • za bujon
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • crvene paprike - 1 komad
  • peršun - korenje i strukovi
  • đumbir - komadić
* merne jedinice

Način pripreme

operite i posušite sve povrće. Bundevu isecite na dva dela po sredini. Očistite od semenki.

Šargarepu, krompir i đumbir ogulite ljuštilicom za povrće. Naseckajte šargarepu i krompir na približno jednake kockice, a đumbir izrendajte.

Napunite isečenu bundevu komadima šargarepe i krompira, čeri paradajzom, belim lukom, đumbirom, glavicom luka - celom neoljuštenom. Poređajte zelene začine. Posolite i zalijte maslinovim uljem. Stavite u zagrejanu rernu da se povrće ispeče.

Za to vreme pripremite bujon. U litar i po vode stavite korenje peršuna, očišćeni luk, šargarepu i papriku. Blago posolite i ostavite bujon od povrća da se kuva otprilike 30 minuta.

Kada se povrće ispeče, ohladite.

Počistite čeri paradajz i beli luk od ljuspica, ogulite luk. U blenderu pasirajte ispečeno povrće dodavajući u njih vrući bujon. Dodajte toliko bujona dok vam se ne dopadne punoća i gustina. Na kraju dodajte kravlji maslac i izmešajte. Začinite biberom.

Krem supu od bundeve poslužite vruću. Po želji poslužite mrvice hleba ili prepečeni hleb sa semenkama.

Ukusno!

Pogledajte koji je sastav bundeve i zašto treba da je jedemo. Takođe, saznajte i kako da lako ogulite bundevu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: