Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Penjurlija»Penjurlija sa čedar sirom i mocarelom

Penjurlija sa čedar sirom i mocarelom

TanyaGyurovaTanyaGyurova
Kuvar
7723642
Penjurlija sa čedar sirom i mocarelom
Fotografije: TanyaGyurova
3 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
8
"Naša ukusna ideja za doručak danas je neodoljiva penjurlija sa čedar sirom i mocarelom."

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada (jedno za premazivanje)
  • kiselo mleko - 1/2 kantice od 400 g
  • kravlji maslac - 125 g, meki
  • integralno brašno - 2 šolje
  • prašak za pecivo - 1 kesica (otprilike 15 g)
  • so - 1/4 kašičice
  • čedar - otprilike 50 g (1 šaka), narendan
  • mocarela - otprilike 50 g (1 šaka), narendana
  • sir - otprilike 100 g, beli
  • susam - za posipanje, sirov
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite 2 jaja sa kiselim mlekom i dodajte omekšali maslac mešajući da se dobije homogena smesa.

Dodajte brašno, prašak za pecivo i so i ponovo dobro mešajte.

Dodajte narendanu mocarelu i čedar i izmrvljeni beli sir i mešajte da se ravnomerno rasporedi u testu.

U nauljenu tepsiju sipajte smesu i zalijte je ravnomerno umućenim jajetom.

Penjurliju sa sirom odozgo pospite sirovim susamom.

Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok čačkalica ne bude suva i dok se ne dobije zlatkasta boja.

Ova penjurlija sa čedar sirom i mocarelom će biti visoko ocenjena od strane ljubitelja pogačica i slanih roščića.

Takođe, pogledajte kako se pravi ukusna i efektna uvijena penjurlija.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: