Način pripreme
Prvo pripremamo krem od malina. Za taj cilj voće se zaliva šećerom, kuva se na tihoj vatri otprilike 10 minuta. Skida se sa vatre i u tankom mlazu se dodaje skrob koji se prethodno umutio sa 60 ml vode. Krem od malina se kuva dok se malo ne zgusti - 4-5 minuta uz neprestano mešanje.
Za koru za tortu jaja se mute sa šećerom u vazdušastu penu. Dodaju se ulje i sveže mleko. Ponovo se kratko meša. Dodaje se brašno prosejano sa praškom za pecivo i na kraju vanila. Peče se u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni otprilike 40 minuta u tepsiji prečnika 24-26 cm na papiru za pečenje.
Ispečena i ohlađena kora se deli na 2 ili 3 jednaka dela. Ja preporučujem na 3.
Za krem Filadelfija prvo mutimo pavlaku, dodajemo šećer u prahu i sir Filadelfija. Na kraju stavljamo kiselu pavlaku i vanilu, ponovo kratko mutimo.
Stavljamo jednu koru, mažemo sa 1/3 krema od malina odozgo 1/3 Filadelfija krema. Tim redosledom sastavljamo tortu od pavlake.
Ukrašavamo svežim malinama, belom čokoladom ili kremom od malina. Torta sa kremom od malina i Filadelfijom treba da odstoji u frižideru otprilike 24 sata pre konzumacije.
Ako su poslastice vaša slabost, pogledajte i druge naše ideje za torte sa ukusom maline.