Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta sa pavlakom»Torta sa kremom od malina i Filadelfijom

Torta sa kremom od malina i Filadelfijom

KrisiKrisi
Početnik
3411130
Torta sa kremom od malina i Filadelfijom
Fotografije: Anonymous
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
16
"Torta sa kremom od malina i Filadelfijom - neodoljivo nežno iskušenje sa ukusom maline."

Potrebni sastojci

  • Za koru
  • jaja - 4 komada
  • šećer - 230 g
  • ulje - 140 ml
  • sveže mleko - 120 ml
  • brašno - 280 g
  • vanila - 1 komad, kesica od 0.2 g
  • prašak za pecivo - 10 g
  • Krem od malina
  • maline - 700 g (sveže ili zamrznute)
  • šećer - 80 g
  • voda - 60 ml
  • skrob - 2 supene kašike, prirodni
  • Krem Filadelfija
  • krem sir - 300 g, Filadelfija
  • kisela pavlaka - 350 g
  • slatka pavlaka - 200 ml, tečna
  • šećer u prahu - 150 - 200 g (po ukusu)
  • vanila - 1 komad, kesica od 0.2 g
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo pripremamo krem od malina. Za taj cilj voće se zaliva šećerom, kuva se na tihoj vatri otprilike 10 minuta. Skida se sa vatre i u tankom mlazu se dodaje skrob koji se prethodno umutio sa 60 ml vode. Krem od malina se kuva dok se malo ne zgusti - 4-5 minuta uz neprestano mešanje.

Za koru za tortu jaja se mute sa šećerom u vazdušastu penu. Dodaju se ulje i sveže mleko. Ponovo se kratko meša. Dodaje se brašno prosejano sa praškom za pecivo i na kraju vanila. Peče se u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni otprilike 40 minuta u tepsiji prečnika 24-26 cm na papiru za pečenje.

Ispečena i ohlađena kora se deli na 2 ili 3 jednaka dela. Ja preporučujem na 3.

Za krem Filadelfija prvo mutimo pavlaku, dodajemo šećer u prahu i sir Filadelfija. Na kraju stavljamo kiselu pavlaku i vanilu, ponovo kratko mutimo.

Stavljamo jednu koru, mažemo sa 1/3 krema od malina odozgo 1/3 Filadelfija krema. Tim redosledom sastavljamo tortu od pavlake.

Ukrašavamo svežim malinama, belom čokoladom ili kremom od malina. Torta sa kremom od malina i Filadelfijom treba da odstoji u frižideru otprilike 24 sata pre konzumacije.

Ako su poslastice vaša slabost, pogledajte i druge naše ideje za torte sa ukusom maline.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: