Način pripreme
Za recept za vegansku penjurliju se najpre čia seme namoči u 50 ml vode na 10 minuta, uz periodično mešanje.
Belo speltino brašno se stavlja u posudu u kojoj će se mešati, dodaje se himalajska so i veoma dobro se izmeša tako što se u sredini pravi udubljenje.
Fermentisani delikates od orašastih plodova od lešnika, indijskog oraha i kokosa se razređuje sa 1/2 kašičice vode i veoma dobro se izmeša. Dodaje se soda i meša se kako bi se ugasila, da se aktivira, nakon čega se sipa u udubljenje brašna.
Prethodno se dodaje izmrvljeni domaći bademov sir, namočene čia semenke i ulje. Veoma dobro se meša dok se ne dobije homogena smesa.
Smesa za zdravu penjurliju se sipa u tepsiju koja je prethodno namazana sa 3 supene kašike ulja.
Peče se 60 minuta na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni.
Ne propustite da isprobate takođe i ekonomičnu posnu penjurliju i speltinu penjurliju sa kačkavaljem i sirom.