Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Đuveč»Pileći bataci sa graškom i krompirom u đuvečari

Pileći bataci sa graškom i krompirom u đuvečari

Pileći bataci sa graškom i krompirom u đuvečari
Fotografije: Albena Asenova-Piseva
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
3
"Pileći bataci sa graškom i krompirom u đuvečari je tradicionalna gozba za dušu."

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 3 komada
  • ulje - 6 supenih kašika
  • krompir - 6 komada
  • šargarepa - 1 komad
  • so
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • paradajz - 3/4 šolje, mleveni iz konzerve
  • brašno - 2 supene kašike
  • grašak - 1 šolja, iz konzerve
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir oljuštimo, isečemo na komade srednje veličine i stavljamo na dno glinene posude.

U njihdodajemo isečenu šargarepu na krugove. Povrće posipamo solju, biberom i malo brašna.

Dodajemo paradajz iz konzerve i grašak.

Povrće promešamo. sipamo čašu vode a odozgo stabljamo batake, prethodno zapržene na kratko u tiganju sa malo ulja.

Odozgo piletinu sa graškom prelivamo uljem iz prženja.

Đuvečaru sa piletinom stavljamo u hladnu rernu.

Pileće batake sa graškom i krompirom u đuvečari kuvamo oko 2 sata na 220 stepeni sa ventilatorom.

Pogledajte još saveta kako da stavite đuvečaru u rernu, kao i na koliko stepeni da pečemo u đuvečari.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: