Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Janija»Tradicionalno jelo od sočiva sa domaćom kobasicom

Tradicionalno jelo od sočiva sa domaćom kobasicom

Teodora KrumovaTeodora Krumova
Šegrt
2796
Tradicionalno jelo od sočiva sa domaćom kobasicom
Fotografije: Teodora Krumova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
12
"Tradicionalno jelo od sočiva sa domaćom kobasicom - šta vam više treba za večeru."

Potrebni sastojci

  • sočivo - 500 g
  • luk - 1 komad
  • šargarepa - 1 komad
  • paradajz pire - 6 supenih kašika
  • aleva paprika - 2 supene kašike
  • brašno - 3 supene kašike
  • ulje - 100 ml
  • nana
  • selen
  • crni biber
  • so
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

ogulite, operite i sitno naseckajte luk i šargarepu. Dinstajte ih malo u vodi i ulju i dodajte još vode i sočiva.

Kada malo uzavri, dodajte paradajz pire i začine.

Kada je sočivo omekšalo, pravi se zaprška za čorbu od sočiva od brašna i aleve paprike sa malo ulja i dodaje se u sočivo.

Tradicionalno jelo od sočiva sa domaćom kobasicom možete poslužiti sa sveže ispečenom kobasicom ili drugim po izboru.

Takođe, pogledajte u koliko vode treba da kuvate sočivo, kao i koja su pravila za ukusno skuvano sočivo. Obavezno probajte i jelo od crvenog sočiva.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: