Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Medenjaci»Domaći medenjaci sa nadevom

Domaći medenjaci sa nadevom

Teodora KrumovaTeodora Krumova
Šegrt
3396
Domaći medenjaci sa nadevom
Fotografije: Teodora Krumova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
40
"Najukusniji medenjaci - zagarantovano! A nadev je božanstven."

Potrebni sastojci

  • jaja - 3 komada
  • med - 6 supenih kašika
  • šećer - 1 šolja
  • ulje - 1 šolja
  • soda bikarbona - 2 kašičice
  • cimet - 1 komad
  • brašno - 800 g
  • sveže mleko - 1 šolja
  • orasi - 1 šolja
  • kravlji maslac - 125 g
* merne jedinice

Način pripreme

Zamesite meko testo. Umutite jaja, med, šećer i ulje. Nakon toga brašno, cimet i sodu.

Oblikujte loptice veličine oraha. Pecite na 160 steoeni. Nakon što se ispeku i dobiju zlatnu boju sačekajte da se ohlade i izvadite unutrašnjost medenjaka.

Pripremite nadev od izvađenih mrvica, svežeg mleka, oraha i rastopljenog kravljeg maslaca.

Dobijenom smesom napunite i zalepite medenjake jedan sa drugim.

Pogledajte još koliko dugo da pečete medenjake, kao i kako da medenjaci omekšaju brže nakon pripreme.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: