Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Burito»Klasični burito sa mlevenim mesom od soje

Klasični burito sa mlevenim mesom od soje

Raya AndonovaRaya Andonova
Šef kuhinje
4871551k217
Klasični burito sa mlevenim mesom od soje
Fotografije: Raya Andonova
1 / 2
02/05/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Ko je rekao da postoje ograničenja za veganstvo - evo vašeg omiljenog klasičnog burita od mlevenog mesa od soje."

Potrebni sastojci

  • tortilje - 4 komada
  • tortilja čips
  • topljeni sir - 4 kašičice
  • sojino mleveno meso - 1 šaka (200 g tofua ili običnog mlevenog mesa)
  • so
  • biber
  • kumin
  • aleva paprika
  • beli luk u prahu
  • crni luk u prahu
  • origano
  • čili
  • pirinač - 1/2 šolje
  • kumin
  • beli luk u prahu
  • crni luk u prahu
  • aleva paprika
  • univerzalni začin - 1/2 kašičice
  • dimljena aleva paprika
  • sok od limuna
  • so
  • crni pasulj - 1 konzerva
  • gvakamole - oko 150 g
  • paradajz salsa
  • paradajz - 2 komada
  • crveni luk - 1/2 komada
  • peršun - 1/3 - 1/2 veze
  • limeta - 1/2 komada
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Sojino mleveno meso je natopljeno toplom vodom. Kada je gotovo, promeša se, prži na vrlo malo zagrejane masti i začini začinima.

*Ako koristite obično mleveno meso, propržite ga na još masnoće i usitnite da ne postane grudvasto. Kada je gotovo, usitnjeno, dodajte začine. Tofu se izgnječi, pomeša sa začinima i peče na papiru za pečenje u tepsiji u rerni ili u air fryeru na 200 stepeni oko 15 minuta.

Pirinač se kuva sa 1, 5 šoljom vode koja je začinjena kuminom, belim lukom u prahu, alevom paprikom, 1/2 kašičice univerzalnog začina.

U šerpu ili tiganj sipajte konzervu pasulja zajedno sa vodom iz njega. Začinjen je crnim i belim lukom u prahu, dimljenom alevom paprikom, solju i sa malo sveže ceđenog soka od limuna. Ostavite na laganoj vatri dok se ne zgusne, povremeno mešajući.

Za paradajz salsu sitno iseckajte paradajz i luk i peršun. Pomešajte ih i iscedite sok od limete preko njih.

Začinite solju i biberom po ukusu.

Nanesite 1 kašičicu na vrh tortilje, topljeni sir, rasporedite deo pripremljenog pirinča, pospite mlevenim mesom, crnim pasuljem, malo gvakamolea, paradajz sosom, pospite izlomljenim tortilja čipsom i svaki burito dobro umotajte.

Ko je rekao da postoje ograničenja za veganstvo - evo vašeg omiljenog klasičnog burita od mlevenog mesa od soje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: