Način pripreme
Sojino mleveno meso je natopljeno toplom vodom. Kada je gotovo, promeša se, prži na vrlo malo zagrejane masti i začini začinima.
*Ako koristite obično mleveno meso, propržite ga na još masnoće i usitnite da ne postane grudvasto. Kada je gotovo, usitnjeno, dodajte začine. Tofu se izgnječi, pomeša sa začinima i peče na papiru za pečenje u tepsiji u rerni ili u air fryeru na 200 stepeni oko 15 minuta.
Pirinač se kuva sa 1, 5 šoljom vode koja je začinjena kuminom, belim lukom u prahu, alevom paprikom, 1/2 kašičice univerzalnog začina.
U šerpu ili tiganj sipajte konzervu pasulja zajedno sa vodom iz njega. Začinjen je crnim i belim lukom u prahu, dimljenom alevom paprikom, solju i sa malo sveže ceđenog soka od limuna. Ostavite na laganoj vatri dok se ne zgusne, povremeno mešajući.
Za paradajz salsu sitno iseckajte paradajz i luk i peršun. Pomešajte ih i iscedite sok od limete preko njih.
Začinite solju i biberom po ukusu.
Nanesite 1 kašičicu na vrh tortilje, topljeni sir, rasporedite deo pripremljenog pirinča, pospite mlevenim mesom, crnim pasuljem, malo gvakamolea, paradajz sosom, pospite izlomljenim tortilja čipsom i svaki burito dobro umotajte.
Ko je rekao da postoje ograničenja za veganstvo - evo vašeg omiljenog klasičnog burita od mlevenog mesa od soje.