Način pripreme
Posni pasulj sa kupusom u rerni - klasika u žanru! Posebno u hladnijim danima i za vreme posta. Evo kako da spremite ovaj pasulj u rerni.
Pasulj se opere veoma dobro i natopi se u hladnoj vodi 3 sata.
Nakon što se natopi, voda se baca i stavlja se u šerpu.
Stavlja se da vri, pri čemu se voda baca tri puta nakon što provri.
Nakon što provri poslednja četvrta voda, dodaje se soda.
Meša se veoma dobroi dodaju se sušeni luk i sušene šargarepe.
Ostavlja se da vri dok se pasulj polu ne skuva, nakon čega se dodaju aleva paprika, ulje i nana.
Pasulj se kuva dok se potpuno ne skuva.
Kupus se očisti, opere i iseče.
Stavlja se u posudu za pečenje i dodaje se so.
Limontus se rastvara u vodi i dodaje se u kupus.
Preliva se vodom do polovine kupusa.
Posuda se uvija folijom i peče se u rerni 60 minuta na 180 stepeni, nakon čega se sklanja folija.
Dodaje se aleva paprika i ulje.
Meša se veoma dobro.
Dodaje se pasulj, meša se mnogo dobro.
Pasulj sa kupusom se peče 40 minuta na 180 stepeni.
Veoma ukusan recept za posan pasulj.