Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Zečetina»Dinstani zec»Zečetina sa belim vinom i povrćem u rerni

Zečetina sa belim vinom i povrćem u rerni

Veronika MihailovaVeronika Mihailova
Inovator
19734702
Zečetina sa belim vinom i povrćem u rerni
Fotografije: Veronika Mihailova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
150 min.
Ukupno
180 min.
Porcije
6
"Prolećni zec, skuvan sa vinom i povrćem...aroma se oseća samo dok ga gledamo."

Potrebni sastojci

  • zečetina - 1.5 kg
  • šargarepa - 5 komada
  • luk - 4 glavice, žuti
  • šalot - 1 glavica
  • pečurke - 500 g
  • beli luk - 3 čena
  • ulje - 3 supene kašike
  • crni biber - 1 prstohvat
  • so - 1 kašičica
  • belo vino - 1 i 1/5 šolja
  • crni biber - 10 komada, u zrnu
  • piment u zrnu - 10 komada
  • aleva paprika - 1 kašičica, slatka
* merne jedinice

Način pripreme

Ogulite šargarepe i naseckajte ih na krupne komade. Stavite ih u veliku posudu i dodajte pečurke, tako što ih rasečete na pola.

Nakon toga naseckajte luk i šalot na krupno i zajedno sa celim čenovima belog luka izmešajte.

Pospite ih alevom paprikom, crnim biberom i solju i zalijte ih uljem. Dobro izmešajte.

Naseckajte zečetinu na porcije približno jednake veličine. Poređajte ih u tepsiju, posolite i pokrijte ih povrćem.

Stavite zrna crnog bibera i pimenta, a na kraju izmešajte i zalijte vinom.

Kuvajte zečetinu ispod folije 1 sat i 20 minuta na 170 stepeni, nakon čega skinite foliju na još 10 minuta.

Prijatno sa mojom zečetinom sa belim vinom i povrćem u rerni!

Pogledajte još kako da napravite zeca u đuveču, kao i koji su najbolji začini za zečetinu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: