Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Pečeni krompir»Krompir sa maslacem i belim lukom u rerni

Krompir sa maslacem i belim lukom u rerni

Krompir sa maslacem i belim lukom u rerni3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
3
"Krompir sa maslacem i belim lukom u rerni, izgnječen sa maslacem - prolećna idila."

Potrebni sastojci

  • krompir - 6 komada
  • so
  • kravlji maslac - 100 g
  • beli luk - 3 čena
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • crni biber - 1/2 kašičice
  • mirođija
* merne jedinice

Način pripreme

Bira se krompir sa tankom korom. Skuva se u šerpi sa posoljenom vodom.

Skuvani krompir se ne guli, već se direktno sa korom se ređa u tepsiju obloženu papirom za pečenje.

Pomoću čaše se pritiska, tako da se razbije i spljeska.

Čenovi belog luka se istucija i u njih se dodaje istopljen kravlji maslac.

Smesa se meša i svaki krompir se premazuje njom. Odozgo se posipa alevom paprikom i crnim biberom. Stavlja se i sitno naseckana mirođija.

Izgnječrni krompir se stavlja na 20 minuta u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni da se zapeče dok se ne dobije lagana boja.

Krompir sa maslacem i belim lukom u rerni jedite sa omiljenim salatama.

Pogledajte još kako se pravi savršen krompir Vedžis i omiljeni krompir sote u rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: