Način pripreme
Prvo izaberite krompir koji je sa tanjom korom. Operite ga pažljivo i osušite.
Napravite proreze u svakom krompiru, ne idite do kraja. Svaki prorez treba da je na oko 5 mm od prethodnog.
Rastopite maslac i dodajte so i beli luk u njega. Uz pomoć četke lepo namažite krompir aromatičnim maslacem, stavite i unutra u proreze.
Ugrejte rernu na 200 stepeni. Stavite krompir u pleh i pecite dok ne bude gotovo - oko 40 minuta.
Izvadite pečeni krompir i u proreze stavite komade kačkavalja i šunke.
Vratite u rernu i pecite oko 5 minuta.
Servirajte punjeni krompir sa svežim povrćem ili šta god volite.
Krompir lepeza sa šunkom, maslacem i kačkavaljem je fenomenalan!
Pogledajte još kako da napravite savršeni punjeni krompir ili omiljeni krompir sa maslacem u rerni.
Komentari