Način pripreme
Natopite zreo pasulj i stavite ga u šerpu s debelim dnom i pokrijte vodom. Stavite prstohvat soli i kuvajte na tihoj vatri, dok ne omekša.
Zagrejte rernu iznad 180 stepeni. Istopite maslac i zapržite u njemu luk, dok ne omekša i postane svetlo braon. Dodajte paradajz pire, pomešajte ga sa skuvanim zrelim pasuljem.
Isecite suvišnu masnoću sa buta, dok ostavite samo tanak sloj preko mesa. Nožem napravite male razreze u mesu i špikujte u njima male grančice ruzmarina i parčiće belog luka. Stavite but da se peče i prelijte ga vinom. Pecite sat i po.
Premestite meso u posudu za serviranje i stavite na toplo. Stavite veliku šerpu s vodom da provri, posolite i dinstajte na tihoj vatri boraniju, nakon toga je procedite.
Sklonite dve trećine masnoće koja je ostala u posudi nakon pečenja i stavite unutra boraniju, zreo pasulj i stavite posudu za pečenje na jaku vatru, rastresujući je, da se pomešaju dve vrste mahunarki. Stavite mahunarke zajendo sa sosom u posudu za serviranje.