Način pripreme
Ugrevamo maslinovo ulje i pržimo pileće batake sa obe strane kratko. Nakon toga dodajemo sitno iseckan i očišćen luk, šargarepu i papriku. Kad omekšaju dodajemo vrelu vodu, so i biber i kuvamo dok ne bude gotovo meso.
Vadimo kuvano meso i prebacujemo u šerpu, a u bujon iz kuvanja stavljamo kritaraki i kuvamo na umerenoj vatri 5-6 minuta.
Prebacujemo mekanu pastu i povrće u pileće batake, prelivamo preostalim bujonom i pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 180-200 stepeni dok se bataci ne zapeku.
Dobro je da u pehu ostane više bujona, pošto će nakon što se jelo ohladi da se mnogo zgusne. Pre serviranja posipamo porcije kritarakija sa piletinom sitno iseckanim svežim bosiljkom ili mirođijom.
Pogledajte takođe kako da brzo napravite orzo sa pečurkama i punjene paprike sa kritarakijem.