Način pripreme
Spanać dobro operite i krupno iseckajte.
Crni luk se očisti, opere i iseče na srednje komade, pa stavi u duboku šerpu u kojoj će se kuvati.
Dodajte ulje i pržite na srednjoj vatri 5 minuta.
Šargarepu oljuštite, operite i krupno narendajte.
Očistite beli luk i sitno iseckajte.
Šargarepa i beli luk se dodaju u luk nakon što je ispržen.
Dobro promešajte i pržite još 5 minuta, pa dodajte paradajz pire, dimljenu alevu papriku, kurkumu i kumin. Dodajte 500 ml tople vode i pustite da janija od spanaća ključa 10 minuta, pa dodajte seckani spanać. Kuvajte još 10 minuta, pa dodajte mešavinu bibera, himalajsku so, sok od limuna i ostavite da se kuva 10 minuta.
Kada je posna janija od spanaća skuvana, pospite je sitno iseckanim peršunom.
Pogledajte i kako da napravite posni spanać sa pirinčem ili omiljenu kašu od spanaća.